Qui som?
La Iera sóm una associació de persones artesanes i creadores de la Garrotxa sense ànim de lucre integrada per marques de diferents disciplines. Vol ser un espai d’unió i trobada per tal d’establir una xarxa de contactes i relacions on puguin sorgir col·laboracions, accions culturals i promoció conjunta.
Com funcionem a la Iera?
Som una organització que ens organitzem en cercles de forma descentralitzada i compartim coneixement a través de les nostres eines de comunicació interna. Funcionem com a sociocràcia. La sociocràcia fa referència a una forma de presa de decisions i que permet a una organització de comportar-se com un organisme viu, i d’autoorganitzar-se i autocorregir-se. L’objectiu més important és el de desenvolupar la cooperació i la corresponsabilitat dels actors, atorgant poder a la intel·ligència col·lectiva al servei de l’èxit de l’organització.
Què fem?
Participem en fires, mercats i activitats que promoguin els nostres valors. Impulsem la dignificació de l’art i el treball artesà, de proximitat, ètic, sostenible i creatiu. Connectem disciplines i intercanviem valors, creant nous projectes i experiències. Promovem el pensament i compartim el coneixement Fem xarxa i ens connectem amb altres entitats per sumar forces i compartir experiències. Contribuïm activament a la dinamització social i cultural, la transformació dels nostres barris i ciutats, fent comunitat i promovent els intercanvis.
Què comporta ser sòci/a?
- Pagar una quota anual
- Poder participar en els diferents cercles de treball.
- Tenir visibilitat a la xarxa (web i instagram) individualment i com a grup.
- Intercanviar amb altres persones coneixements, problemes i solucions.
- Participar i/o organitzar fires, mercats, pop ups, activitats…
- Crear sinèrgies amb altres associacions, entitats, administració.
- Poder anunciar els tallers, exposicions, xerrades… que organitzes.
Assemblees:
- Hi ha 1 assemblea general cada trimestre (4 a l’any)
- Hi ha reunions del “grup actiu” el primer dimecres de cada mes. El grup actiu, és el grup motor de l’associació, obert a qualsevol membre de la Iera.
- Cada cercle de treball es va programant trobades de forma autònoma i obertes a la resta del grup.